Förutom de tidigare nämnda sjukdomarna finns det också ännu fler, mer eller mindre allvarliga sjukdomar som hunden kan drabbas av. Även om många av dessa inte är lika allvarliga måste man ofta sanera kenneln, samt isolera de sjuka hundarna så att smittan inte börjar gå runt i cirkel.
Magsjuka
En av de allra vanligaste sjukdomarna är olika former av mag- och tarmstörningar. De allra flesta magsjukdomar kan smitta och man måste se till att plocka upp efter hunden om den gjort sina behov eller kräkts utomhus. Om det sker en olycka måste man vara noga med att städa bort denna. En magsjuka kan vara mer eller mindre allvarlig. Den är ofta allra allvarligast för valpar, unga eller sjuka hundar. Om det är en vuxen och i övrigt frisk hund kan man prova att låta den vara utan mat i en eller två dagar. Vatten ska dock alltid finnas tillgängligt. Efter dessa dagar kan man ofta prova att ge hunden skonkost. Exempel på detta är kokt ris och kokt kyckling eller fisk. Det finns också många olika produkter som kan hjälpa mot dålig mage på apoteket. Om hunden inte bättrar sig på ett par dagar, eller om den inte får i sig vatten bör man kontakta veterinären. Samma sak gäller om hunden snabbt försämras. Om det är en valp eller en gammal hund som drabbats bör den aldrig svältas. Den måste få i sig lite mat, vätskeersättning och ofta måste man också kontakta veterinären. Om man inte får i valpen något, eller om den inte får behålla mat eller vätska kan den snabbt bli sämre. Man behöver därför snabbt kontakta sin veterinär. Då kommer hunden troligen att läggas in och få dropp.
Ögoninflammation
En annan sjukdom som nästan alla hundar drabbas av någon gång i livet är ögoninflammation. Denna drabbar slemhinnan som finns i hunden ögon. Om hunden tycks vara irriterad i ögonen, om ögonen är svullna eller om ögonen rinner mycket bör man kontakta sin veterinär. Symptomen kan dock ofta behandlas genom att ögonen rengörs med tårersättning eller koksalt ett par gånger om dagen under ett par dagars tid.
Om man ska starta en kennel kan det vara bra att känna till att det finns många bra och pålitliga informationskällor som tar upp hundens olika sjukdomar.